12 Kasım 2006

İRMİK TATLISI



Bu Pazar ogle yemegine arkadaslarimiz gelince, menu soyleydi:

Tahinli patlican mezesi
Havuc mezesi
Menemen
Mantar salatasi
Yesil soganli misir ekmegi
Irmik tatlisi

Tatli tarifi annemden. Sekerini azaltarak yapiyorum, gerci asil haliyle bile gayet hafif bir tatli. Bilmeyen yoktur diye dusunsem de kolayligindan dolayi cabucak yaziveriyorum.

1 kilo sut
8 yemek kasigi irmik
16 yemek kasigi seker (8 daha da hafif yapiyor)
yarim bardak ceviz, havanda biraz dovulmus
2-3 yemek kasigi hindistan cevizi
2 yemek kasigi gul suyu (varsa)

Tencerede sut, irmik ve sekeri iyice koyulasana kadar karistirarak pisirin. Sekilli bir kaseye gul suyunu dokun ve yayin. Uzerine irmik tatlisinin yarisini bosaltin. Biraz donmasini bekleyin. Cevizi serpin. Irmigin kalan kismini uzerine dokun. Hindistan cevizi ile susleyin. Buzdolabinda bir iki saat bekletip, dilim halinde servis edin.

Hiç yorum yok: