09 Kasım 2006

Zencefilli, Acılı Midye (Malezya usulü)


Midyeleri temizleyip, malzemeyi hazirladiktan sonra servise hazir olmasi 5-6 dakika suren ve cok lezzetli bir tarif bu. Aci miktarini agiz tadiniza gore azaltabilirsiniz. Bol yesillikli salata ve pilav ile gayet guzel gidiyor.

600 gr kucukce boy midye
2 yemek kasigi sivi yag
6 sap yesil taze sogan, dogranmis
1 yemek kasigi taze zencefil, rendelenmis
3 dis sarimsak, havanda dovulmus
2 kucuk boy kirmizi biber, ince dogranmis, cekirdekleri cikarilmis (1 caykasigi pul biber kullandim bu sefer)
2 yemek kasigi soya sosu (asil tarifteki soybean paste)
½ tatli kasigi seker

1. Midyeleri fircalayin, disindaki kum vs. aksin. Bir bicak yardimiyla icinden sarkan puskulu cekip, kopartin. Midyeleri 15 dakika soguk suda bekletin. Daha sonra suyunu suzun.

2. Tencerede yagi kizdirin. Icine taze sogan, zencefil, sarimsak, ve biberi katin, 1 dakika karistirin. Soya sosunu katin, karistirin.

3. Midyeler ekleyin, dusuk ateste tencere kapagi kapali olarak 3 dakika kadar pisirin. Acilanlari tencereden alip bir derin kaba koyun. Acilmayanlari biraz daha kapali kapta pisirin. Yine cikarin. Acilmakta inat edenleri cope atin.

4. Tavada kalan sarimsakli karisima 1/2 tatli kasigi sekeri katin. 1 dakika pisirin. Sosu midyelerin uzerine dokun. Tabaklara servis edip, afiyetle yeyin.

Hiç yorum yok: