ÇİN USULÜ TATLI-EKŞİLİ YEMEK (sweet and sour chicken)
Tarifi Turk olculerine gore veriyorum.
Parantez icindekiler, Avs olcusu...
Dikkat!! Avs yemek kasigi olcusu = 20 gr, Ing, Amerikan olcusu = 15 gr.
2 tatli kasigi (2 teaspoons) sivi yag
400 gr tavuk eti, but
2 dis sarimsak, dovulmus
2 tatli kasigi (2 teaspoons) taze zencefil, rendelenmis
250 gr mantar, dorde bolunmus
1 kucuk ananas, dogranmis (veya konserve ananas)
80 gr soya fasulyesi filizi
Sos Icin
3 tatli kasigi (3 teaspoons) misirunu nisastasi (cornflour)
1 tatlikasigi (1 teasp)tavuksuyu tozu (1/4 tavuksu tableti)
3/4 bardak (180 ml) su
1 yemek kasigi soya sosu
1/4 bardak (60 ml) domates sosu/ ketcap
2 yemek kasigi malt sirke (yoksa beyaz da olur)
1 yemek kasigi esmer seker
Sos malzemesini bir kapta bir araya getirin. Bu yemek surekli karistirmak gerekiyor, ona gore zamaninizi ayarlayin. Gerci cabuk da pisiyor.
Ocagin en yuksek atesinde, wok (genis derin cin tavasi) icinde yagi kizdirin. Iyice kizinca, birlestirilmis tavuk, sarimsak ve zencefili birkac asamada yaga bosaltip, tavuk pisene kadar karistirin. Daha sonra tavadan bir kaba bosaltin. Wok icine mantarlari atin, karistirin bir-iki dakika. Sonra ananasi ekleyin. Sos malzemesini ekleyin, karistirin. Sos karisimi kaynayip, yogun bir kivama gelecek. En son olarak, ayirmis oldugunuz pismis tavugu woka gecirin, soya fasulyesi filizini de ekleyin. Birkac dakika daha karistirin. Amac filizlerin kitir kitir kalmasi, icleri gecmesin - tavuk da isinacak. Pilavla sicak sicak servis edin.
Yukaridaki sos malzemesini dedigim gibi degisik sebze ve/veya et-sebze karisimlariyla kullanabilirsiniz. Isterseniz icine daha onceden yumusatilmis cin makarnasi da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder