02 Mart 2007

Kolay Kıymalı Pizza


Bu tarifi televizyonda bir yemek programinda gormustum. Cok kolay oldugu icin de hemen haftaici pratik aksam yemekleri arasina girmisti. Annelik iznim bitip de uc hafta once ise baslayinca, tarif tekrar ortaya cikti. Bu tarifin pratikligi buzlukta kavrulmus kiymanin bulunmasina bagli. Bir kilo kiymayi soganla kavurup, kucuk kaplara bolup buzluga atinca, kaplardaki kiymalar bu tarife de yariyor, spaghetti bolognaise yapmaya da. Kiymayi daha onceden buzluktan cikarin, cozulsun. Ya da mikrodalga firinda cozdurun.

Yöntem
Bir dilim ekmek uzerine sos surun (ketcap, domates salcasi, veya chutney). Kavrulmus kiymayi uzerine yayin. En son olarak da rendelenmis kasar peyniri serpin. Karabiber ve tuzlayin. Izgara firina (grill) koyun, bes dakika sonra cikarip, afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: