Ye#18: HAVUÇLU, KİŞNİŞLİ PİLAV
18. yemek etkinligi pirinc. Tarif Hint mutfagindan, kisnisli pilav (delicious. dergisinde Jill Dupleix tarafindan verilmis bir tarif). Baharatlari toparlamasi biraz zahmetli olduysa da, zahmeti sonuca degdi. Pirinc, baharat ve havuc birbirine cok yakisti.
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 kucuk sogan, ufakca dogranmis
1 tatli kasigi kisnis tohumu (coriander seeds)
1 tatli kasigi kimyon tohumu (cumin seeds)
1 yemek kasigi siyah hardal tohumu (black mustard seeds)
1 tatli kasigi toz kisnis (coriander)
1 tatli kasigi toz zerdecal (turmeric)
2 havuc, rendelenmis (yaklasik 250 gr)
250 gr basmati pirinci, yikanmis
Limon dilimleri
Taze kisnis yapraklari (yoksa maydanoz)
1. Orta isida sogani zeytinyaginda bes dakika yumusayincaya kadar, ara sira karistirarak pisirin. Tohum ve baharatlari ekleyip, bir dakika daha pisirin. Icine rendelenmis havucu ekleyip, bir dakika daha karistirin.
1 kucuk sogan, ufakca dogranmis
1 tatli kasigi kisnis tohumu (coriander seeds)
1 tatli kasigi kimyon tohumu (cumin seeds)
1 yemek kasigi siyah hardal tohumu (black mustard seeds)
1 tatli kasigi toz kisnis (coriander)
1 tatli kasigi toz zerdecal (turmeric)
2 havuc, rendelenmis (yaklasik 250 gr)
250 gr basmati pirinci, yikanmis
Limon dilimleri
Taze kisnis yapraklari (yoksa maydanoz)
1. Orta isida sogani zeytinyaginda bes dakika yumusayincaya kadar, ara sira karistirarak pisirin. Tohum ve baharatlari ekleyip, bir dakika daha pisirin. Icine rendelenmis havucu ekleyip, bir dakika daha karistirin.
2. Soganli karisima, pirincle beraber 500 ml su ve 1 tatli kasigi tuz ekleyin. Kaynayincaya kadar karistirin.
3. Ocagin altini kisin. Tencerenin kapagini kapatin. 15-18 dakika kadar hafifce kaynatin. Ocagin altini kapatin. Pilavi uc dakika kadar dinlendirin. Daha sonra iki catal yordamiyla kabartin. Limon dilimleri ve taze kisnis yapragi ile servis edin.
Not. Birinci basamaktan sonra, elektrikli pilav makinesinde pisirdim pilavi.
6 yorum:
bizi farkli ve uzak (bir o kadar da yakin) bir lezzetle tanistirdigin için tesekkürler.
sevgiler,
tijen
Ellerine sağlık...Çok güzel görünüyor....Cidde'de davetli olduğumuz arap arkadaşlarımızın evinde yediğimiz bol baharatlı safranlı fıstıklı pilavı anımsattı bana..
Selam ve sevgilerimle...
merhaba,
hint mutfağını çok severim. bol bahart karışımlı yemeklerini ...
Ama burada malzeme bulmak çok güç ..
Tarifiniz çok güzel görünüyor.
ellerinize sağlık.
sımsıcak sevgiler
merhaba bu pilavı ilk kez gördüm,saydığınız baharatlar evde olsa derhal yapmaya gidecegim ama pilavı yapmadan önce mısır çarsısının yolunu tutmak lazım önce.selamlar..
Kisnisli pilavi ilk defa tv. de beyaz gelincik dizisinde duymustum. Bu pilav o plav mi acaba merak ettim. En kisa zamanda ben de denemek istiyorum, cok guzel gozukuyor. Ellerinize saglik, sevgilerle,
Kisnisi severim, pilava cok yakismis olmali. Ilk firsatta deneyecegim. Ellerine saglik.
Yorum Gönder