09 Ocak 2007

Fırında Çikolatalı Puding


Yeni yil tatilinde kaldigimiz yerde - sans bu ki - bir cok yemek dergisi vardi. Bir kac tarifi not etmeden duramadim. Ilk denemem delicious. dergisinden, firinda cikolatali puding (Sydney'li sef Bill Granger'e ait). Kalorisi yuksek olsa da, mmmmm... nefis oldu. Tariften 4 kisilik puding ortaya cikiyor.
125 gr bitter cikolata (kakao orani yuksek olacak)
125 gr tuzsuz tereyagi (110 gr kullandim)
3 yumurta
3/4 bardak ince toz seker
2 yemek kasigi un
1 tatli kasigi vanilya
Firini 180 dereceye ayarlayin. Dort adet ufak firin kabini hafifce yaglayin.
1. Bir tencereye su doldurun, kaynatin. Su kaynayinca, ocagin altini kisin. Uzerine bir metal kabi, kap suya degmeyecek sekilde yerlestirin. Tereyagi ve cikolatayi metal kaba koyun. Tereyagi tamamen erimeden once ocagin altini kapatin. Kasikla karistirmaya devam edin. Tereyagi eriyecek, cikolata ile karisacak.
2. Yumurta, seker, un ve vanilyayi birbirine guzelce karisana kadar cirpin. Bu karisima, cikolatali karisimi da ekleyin. Yumusak bir kivama ulasana kadar hafifce cirpin (mikserle degil, tel yumurta cirpacagiyla).
3. Karisimi dort adet ufak firin kabina bosaltin. Kaplari firin tepsisine dizin. Firinda 12 dakika kadar pisirin. Amac uzerinin sertlesmesi, icerisi yumusak kalacak. Uzeri bir nevi kek gorunumunde olacak. Krema veya vanilyali dondurma ile servis edin.
Not. 1 bardak su = 250 ml Avusturalya olcegine gore olculer.

1 yorum:

hayat dedi ki...

Merhaba çukulatalı pudink harika görünüyor ellerinize sağlık. Sevgiler.