12 Kasım 2006

MANTAR SALATASI


Bu salata icin mantari son dakikada pisirip, sicak sicakken salataya karistirmak ve servis etmek gerekiyor. Cok lezzetli bir salata. (Tarif, Australian Women's Weekly Low-fat cooking kitabindan).

1/2 kilo mantar, dogranmis
2 yemek kasigi zeytinyagi
Karisik salata yapraklari

Salata sosu icin
2 ufak dis sarimsak, dovulmus
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi sizma zeytinyagi
1 tatli kasigi kirilmis kara biber taneleri (yoksa daha az miktarda toz biber)
1 yemek kasigi taze maydanoz, kiyilmis
1 yemek kasigi taze feslegen, ufak parcalara bolunmus

Salata yapraklarini yikayip, suyunu suzdurun. Salata kabina yerlestirin.

Salata sosu malzemesini bir kavanoz araciligiyla bir guzel karistirin. Sosun yarisini mantarlarla bir kapa koyup, karistirin. Tavada 2 kasik zeytinyagini kizdirin. Mantarlari sote edin. Hafifce yumusayana kadar karistirarak pisirin.

Mantarlari salata yapraklarina katin. Sosun diger yarisini salata uzerinde gezdirin. Karistirin. Servis edin.

Hiç yorum yok: