22 Ekim 2006

Havuç Mezesi


Bu mezeyi ilk yapisimda annemin havuc mezesini hatirlayip da yapmistim, ama annem megerse kendi tarifinde havucu pisiriyormus. Ben bu yontemle devam ettim, cunku hem pratik, hem de havucun kitir hali gayet guzel. Daha sonra, ayni tarife Leman Cilizoglu'nun kitabinda rastladim.

1 havuc
1 dis sarimsak
6 yemek kasigi yogurt
1 tutam tuz

Havucu temizledikten sonra, birkac parcaya bolun. Sarimsak ile birlikte mutfak robotuna atin. Havuc minicik parcalara bolunene kadar calistirin. Daha sonra bir kaba gecirin. Icine yogurt ve tuz katin, karistirin. Arzuya gore yogurt miktari arttirilabilir. (Su katilmayacak).

Pide veya lavas ekmek ile servis edin. Nedense, zeytinyagli barbunya yanina cok guzel gidiyor.

Hiç yorum yok: