20 Ekim 2006

Körili Balkabağı Çorbası (Antje'nin tarifi)

Evet Antje'nin tarifini oldukca degistirdikten sonraki halini yazdim. Bu da corbanin asil tarifi. Dedigim gibi daha tatli... Bir de icinde krema var.

1 sogan, dogranmis
2 kasik zeytinyagi
750 gr balkabagi
4-5 bardak su ve tavuksuyu tableti
1 elma
1 portakal, suyu sıkılmış
1 tatli kasigi kori
tuz ve toz karabiber
200 gr krema

Sogan zeytinyaginda rengi donene kadar kavrulur. Su ve etsu tableti eklenir (evde yapilmis tavuk suyu daha iyi tabii). Icine balbakagi, elma, kori, tuz ve karabiber eklenir. Balkabagi yumusayana kadar pisirilir. Yumusayinca, corba blender'dan gecirilir. Daha sonra, krema katilir (yoksa iki kasik yogurt da olur). Corba bir tasim kaynatilir. Servis edilir.

Hiç yorum yok: