Yeşil soğanlı Mısır Ekmeği
Bu, ara sira aklima estikce yaptigim tariflerden biri. Normalde ekmegi ekmek makinesinde yapiyor olsak da, bu elde yaptigim az sayida ekmek cesitinden biri, ve ekmek-kek arasi bir ekmek. Yedikten sonra kisa bir surede tuketmek gerekiyor, ve sicakken yenilirse nefis.
Tarifte yesil sogan var. Ben bu sefer, sogana iki kasik ezilmis beyaz peynir ve iki kasik da siyah zeytin de ekledim, cok guzel oldu diyeyim. Bir de bir kasik kuru nane ekledim.
1 bardak = 250 ml su (Avusturalya bardak olcusu)
Kuru malzemeler
1/2 bardak un
1/2 bardak kepekli un
1 paket kabartma tozu (eger self-raising flour satiliyorsa, iki un icin de SR kullanin, kab. tozunu cikarin)
3/4 bardak misir unu (yani polenta/cornmeal)
1 yemek kasigi seker
1/2 bardak dolusu dogranmis yesil sogan
(isterseniz, ikiser kasik beyaz peynir ve zeytin)
Sıvı malzemeler
1 bardak yogurt (varsa yarisi sour cream asil tarifte)
60 gr tereyagi, eritilmis
2 yemek kasigi sut (daha fazla da gerekebilir)
1 yumurta, hafifce cirpilmis
1. Yaklasik 10 x 25 cm ebadinda derin tepsiyi hafifce yaglayin, ve uzerine yagli kagit koyun. Firini 180 dereceye ayarlayin.
2. Buyuk bir kaba, unlari eleyin, misir unu, seker ve sogani katin, karistirin. (Bu noktada iki kasik beyaz peynir, iki kasik zeytin ve kuru naneyi ekledim). Ortasina cukur acin.
3. Diger sivi malzemeleri ayri bir kapta karistirin. Kuru malzemelere ekleyin.
4. Tahta kasikla karistirin. Eger cok zor karisiyorsa, yavas yavas birer kasik sut katin. Kek kivaminda olmayacak, ama nispeten civik bir hamur normal ekmek hamuruna gore. Tum kuru malzemeyi cekmesi gerek hamurun. Elle yogrulan bir hamur degil diye de ekleyeyim.
5. Karisimi tepsiye aktarin, uzerini duzlestirin kasikla. Firinda 25 dakika kadar veya uzeri hafifce kahvelesene kadar pisirin. (arzu ederseniz, firina surmeden once, yumurta sarisi surebilirsiniz hamur uzerine).
6. Pisince, tepsiden cikarin ve izgara teli uzerinde, kesmeden once biraz sogutun. Pismis hali elde dagilmayan, ama agizda yumusacik dagilan bir hal... Bu arada, ekmek cok kabarmayan cinsten, misirunu nedeniyle.
Tarif, Australian Women's Weekly Vegeterian Cookbook'tan (ilk satin aldigim yemek kitabi).
1 bardak = 250 ml su (Avusturalya bardak olcusu)
Kuru malzemeler
1/2 bardak un
1/2 bardak kepekli un
1 paket kabartma tozu (eger self-raising flour satiliyorsa, iki un icin de SR kullanin, kab. tozunu cikarin)
3/4 bardak misir unu (yani polenta/cornmeal)
1 yemek kasigi seker
1/2 bardak dolusu dogranmis yesil sogan
(isterseniz, ikiser kasik beyaz peynir ve zeytin)
Sıvı malzemeler
1 bardak yogurt (varsa yarisi sour cream asil tarifte)
60 gr tereyagi, eritilmis
2 yemek kasigi sut (daha fazla da gerekebilir)
1 yumurta, hafifce cirpilmis
1. Yaklasik 10 x 25 cm ebadinda derin tepsiyi hafifce yaglayin, ve uzerine yagli kagit koyun. Firini 180 dereceye ayarlayin.
2. Buyuk bir kaba, unlari eleyin, misir unu, seker ve sogani katin, karistirin. (Bu noktada iki kasik beyaz peynir, iki kasik zeytin ve kuru naneyi ekledim). Ortasina cukur acin.
3. Diger sivi malzemeleri ayri bir kapta karistirin. Kuru malzemelere ekleyin.
4. Tahta kasikla karistirin. Eger cok zor karisiyorsa, yavas yavas birer kasik sut katin. Kek kivaminda olmayacak, ama nispeten civik bir hamur normal ekmek hamuruna gore. Tum kuru malzemeyi cekmesi gerek hamurun. Elle yogrulan bir hamur degil diye de ekleyeyim.
5. Karisimi tepsiye aktarin, uzerini duzlestirin kasikla. Firinda 25 dakika kadar veya uzeri hafifce kahvelesene kadar pisirin. (arzu ederseniz, firina surmeden once, yumurta sarisi surebilirsiniz hamur uzerine).
6. Pisince, tepsiden cikarin ve izgara teli uzerinde, kesmeden once biraz sogutun. Pismis hali elde dagilmayan, ama agizda yumusacik dagilan bir hal... Bu arada, ekmek cok kabarmayan cinsten, misirunu nedeniyle.
Tarif, Australian Women's Weekly Vegeterian Cookbook'tan (ilk satin aldigim yemek kitabi).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder