17 Ekim 2006

Ravent (Işgın) Sosu


Daha once raventli topkek tarifi vermistim. O tarif icin kullandigim raventten arta kalani da pure yaptim, tarif yine ayni kitaptan. Kahvaltida muesli ile birlikte yogurt ustune, yemek sonrasi dondurma uzerine, veya sade kek arasina surmek ya da uzerine dokmek icin nefis bir sos. Olcusu yok, goz karari denir ya, bu iste oyle bir tarif.

Ravent
Su
Toz seker

Raventler ucer santim uzunlugunda kesilir. Alti kalin celik bir tencereye konur. Uzerine iki kasik su eklenir. Daha sonra bolca seker serpilir. Once nispeten az serpin, sonra arttirabilirsiniz. Tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Bes dakika pisirilir. Sonra kapak acilir, karisim karistirilir. Tadina bu asamada bakin, seker ayarlamak icin. Kapak acik sekilde, birkac dakika daha dusuk isida pisirilir. Arzu edilirse, sos putursuz olsun diye, blenderdan gecirilir.


Not. Cabucak pisen bir pure oldugundan, ocagin basindan ayrilmamakta fayda var.
Buzdolabinda bir hafta saklayabilirsiniz. Cabuk tuketmek gerekiyor.

Hiç yorum yok: