15 Nisan 2007

Çin Usulü Tavuklu Mısır Çorbası: Ye # 21


21. yemek etkinliginin konusu tavuk, evsahibi ise Yemek aski. Tarifim de her Cin restoraninin menusunde yer alan Cin usulu misirli tavuk corbasi. Asil tarifte sehriye olmamasina ragmen, Zeynep daha cok sever diyerek ekledim. Bizim tavuklu sehriye corbasindan farki icinde misir olmasi, nisasta konulmasi nedeniyle daha kati olmasi, yumurta aki ve taze zencefil kullanilmasi.
Bu tarifi, haslama tavuk yaptiginiz bir zamana ayarlayin. Cunku tavuk suyu ve tavuk etinin bir kismi gerekiyor. Tarifteki malzemeyi yariya indirerek de yapabilirsiniz.
Tarif, Australian Women's Weekly Chinese cooking class cookbook'tan.
1 bardak misir, dondurulmus
6 bardak tavuk suyu
1 cm taze zencefil, ufak dogranmis
2-3 sap yesil sogan, yesil kisimlari atilmadan ince dogranmis
1 bardak incecik liflenmis tavuk eti
1 tatli kasigi susam yagi
karabiber ve tuz
4 yemek kasigi misir nisastasi
4 yemek kasigi su
2 yumurta aki (ben bire bir kullandim)
2 yemek kasigi su, ekstra
1 sap yesil sogan, incecik dogranmis, ekstra
1. Buyuk bir tencereye, tavuk suyu, misir, zencefil, yesil sogan, tadimlik karabiber ve tuz, susamyagi eklenir. Karisim kaynama noktasina getirilir.
2. Misir nisastasi, dort yemek kasigi suyla karistirilir. Sicak corbaya yavas yavas eklenir, corba kaynama noktasina ulasana ve katilasana kadar karistirilir. Daha sonra ocagin alti kisilir, bir dakika hafif hafif kaynatilir.
3. Yumurta aki ve su hafifce cirpilir, sicak corbaya incecik akitilir, ve iyice karistirilir.
4. Incecik liflenmis tavuk eti corbaya eklenir. Corba tekrar isitilir, hafifce kaynar kaynamaz alti kapatilir. Uzerine ince dogranmis yesil corba serpilerek servis edilir.
Daha once vermis oldugum tavuk tarifleri

7 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ahh, ne kadar iyi!
Kızımın en sevdiği Çin yemeği bu çorbadır. Gerçi son zamanlarda zencefilli çıtır tavuk da favorileri arasına girdi.
Elinize sağlık!

isil dedi ki...

Merhaba!

Ellerinize saglik, Uzakdogu yemeklerinin hepsini cok seviyorum. Bu corbayi da cok severim. Eger biliyorsaniz acili eksili corbanin da tarifini verebilir misiniz?

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Acili eksili corba dediginiz Tayland corbasi sanirim. Bir kac kere denemis oldugum guzel bir tarif var elimde - bir dahaki yapisimda ekleyecegim buraya. ceviz

isil dedi ki...

Tekrar selam,

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim, tarifinizi heyecanla bekliyorum. Benim sevdigim acili eksili corba tayland usulu tomo yum degil de, cinlilerin yaptigi, Sichuan usulu sanirim... Icinde et parcalari var, sirkeli sirkeli, o kadar guzel ki :)

Sevgiler

serinmavi dedi ki...

Eline saglik canim,görunus cok guzel tadi da oyledir eminim...Selam ve sevgiler....

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bir oyun var blog yazanlar arasında, ebe-sobe.
Ben size "ebe" dedim de...
Umarım katılırsınız.
sevgiler.

berrin dedi ki...

çin lokantalarına gittiğimde mutlaka yediğim bir yemek
tarıfini görünce sevindim
teşekkürler ellerinize sağlık