14 Şubat 2007

Mangolu Nektar Reçeli


Agactaki nektarlar bitti. O donemde yaptigim birkac tariften biri de mangolu nektar receliydi. Evde birkac tane kullanilmasi gereken mango oldugundan, mangolari ne yapsam diyip internette gezinirken, mango ve seftalinin birlikte kullanildigi bir tarif buldum. Seftali yerine nektar kullaninca da ortaya cok hos kokulu bir recel cikti.

2 bardak dogranmis nektar
2 bardak dilimlenmis mango
3 bardak toz seker
1/4 bardak limon suyu

Nektar, mango ve sekeri alti kalin bir tencerede bir araya getirin,ve cok dusuk ateste, ara sira karistirarak 1 saat kadar pisirin. Daha sonra limon suyunu karistirin, ve 45 dakika (veya recel kivamina ulasincaya kadar) pisirmeye devam edin. Sterilize edilmis, sicak kavanozlara recel sicakken koyun.

Hiç yorum yok: