14 Şubat 2007

Çikolata-fındık Ezmeli Topkek


Bu topkek icin hamur hazirlanip, topkek kalibina sirasiyla hamur, bir kasik Nutella ve yine hamur konuluyor. Kek hamuru cok sekerli degil, adeta kakaolu ekmek gibi. Kekin tadini firindayken icinde eriyen Nutella veriyor. Cok da nefis oluyor. Soguyan kekleri yemeden once 10-15 saniye mikrodalgaya atarsaniz, Nutella'nin erimesini saglarsiniz ki yerken tadi yerinde olsun.

Tarif Australian Women's Weekly Muffins, Scones and Breads kitabindan. Toplam 12 adet cikiyor.
Olculer 1 bardak = 250 ml su miktarina gore olacak.

2.5 bardak (375 gr) un
1.5 yemek kasigi kabartma tozu
(veya 375 gr self-raising flour)
1/2 tatli kasigi (teasp) karbonat
1/4 bardak (25 gr) kakao tozu
1/2 bardak (100 gr) esmer seker
125 gr tuzsuz tereyagi, eritilmis
2 yumurta, hafifce cirpilmis
1 bardak (250 ml) sut + 1 tatli kasigi sirke
1 bardak (250 ml) Nutella

1. Onikilik topkek kalibini yaglayin. Firini 200 dereceye ayarlayin. Oda sicakliginda sut icine bir tatli kasigi sirkeyi ekleyerek, kesilmesini saglayin.

2. Kuru malzemeleri buyuk bir kaba eleyin. Icine eritilmis yag, yumurta ve eksitilmis sutu ekleyin, ve tahta kasikla karistirin.

3. Hamurun ucte birini topkek tepsisine esit sekilde kasikla bosaltin. Daha sonra birer yemek kasigi Nutella ekleyin (iki kasik kullanmak isi kolaylastiriyor). Hamurun kalan kismini keklerin uzerine yine kasikla bosaltin. Sicak firinda yaklasik 20 dakika pisirin.

Hiç yorum yok: