06 Şubat 2007

FIRINDA SARIMSAKLI DOMATES


Elinize lezzetli domatesler gectiginde denenmesi gereken bir tarif bu. Diger yemeklerin yanina, mesela izgara tavuk ve pilav, cok yakisiyor. Kaliteli zeytinyagi kullanmaktan kacinmazsaniz domateslerin tadina ayrica doyum olmuyor. Taze nane veya feslegenle de denenebilir.

Tarif, Australian Women's Weekly Best Food'dan.

800 gr domates
1 tatli kasigi deniz tuzu
1 tatli kasigi kara biber
8 dal taze kekik (kuru da olur)
2 dis sarimsak, incecik dogranmis
1/4 bardak (60 gr) zeytinyagi
1 tatli kasigi incecik dogranmis taze kekik

1. Firini 200 dereceye ayarlayin.

2. Domatesleri ikiye bolun. Firin tepsisini hafifce yaglayin. Domatesleri kesik taraflari yukariya gelecek sekilde tek sira olarak dizin. Tuz, biber, kekik dallari, sarimsak ve 1 yemek kasigi zeytinyagini karistirip, domateslerin uzerinde gezdirin. Firinda uzeri acik olarak, yaklasik 1 saat pisirin. Domatesler yumusayacak ve hafifce renk degistirecek.

3. Domatesi firindan cikarip, 1 tatli kasigi taze kekik ve kalan zeytinyagini katarak, karistirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nefis bir tarif, denedim ve cok begendim.