09 Aralık 2006

Krepçikler (Pikelets)


Bugun Melbourne 37 derece, yarin da oyle olacak. Melbourne'un bulundugu Victoria eyaletinin tarihindeki en kotu haftasonu yangin acisindan. Eyaletin dogusunda ormanlar yaniyor ne yazik ki. Ben de firini ve ocagi calistirmadim. Mikrodalga yardimiyla ve salata takviyesiyle yaz yemegi yedik aksam. Bu verecegim tarif, arasira Zeynep icin okuldan geldiginde yaptigim, bu hafta icinde de yapmis oldugun krepcikler. Avusturalya ve Yeni Zellanda'da pikelets olarak biliniyor, Ingiltere'nin batisinda ve Iskocya'da drop scones. Tarif, 1970'lerden kalma Australian Women's Weekly Cookbook'tan. Modasi nispeten gecmisse de ben ilk yapisimda, adini begendigimden yapmistim. Tadi da guzel olunca, yapmaya devam ettim. Bu tariften yaklasik 15 adet ufak krepcikler cikiyor.

2/3 bardak sut + 1 tatli kasigi sirke
1 bardak un + 1/2 paket kabartma tozu (veya 1 bardak self-raising flour)
bir tutam tuz
1/4 tatli kasigi karbonat
3 yemek kasigi toz seker
1 yumurta
2 tatli kasigi erimis tereyagi (veya zeytinyagi)

1. Sutu mikrodalgada birazcik ilitin, icine sirkeyi ekleyin (limon suyu da olur). Sut boylece eksiyecek, kesilecek.

2. Bir kaba kuru malzemeleri eleyin, sekeri ekleyin (sekeri daha az da kullanabilirsiniz). Yumurtayi ufak bir kapta catalla cirpin. Kuru malzemelere, yumurta, sut, ve erimis tereyagini ekleyin. Kasikla malzemeler birlesinceye kadar karistirin.

3. Krep yapmak icin uygun bir tavayi sivi yagla yaglayin. Yag isininca, yemek kasigi miktarinda krep hamurunu tavaya bosaltin. Kreplerin uzeri kabarciklarla dolunca, ve alt tarafi acik kahve renk alinca, cevirin. Krep pisince, tavadan alin. Bal, recel, peynir, vs. ile servis edin.

Meyveli Krepcikler Pisirmeden once hamura 2 yemek kasigi kuru uzum karistirin.

1 yorum:

hayat dedi ki...

Merhaba, bizler türkiyede kışı yaşarken sizde yazı yaşıyorsunuz ne güzel tabiki allah hepimizi yangınlar'dan korusun. krepleriniz çok güzel tam çocuklara göre ellerinize sağlık.Sevgiler...