14 Kasım 2006

Ye-16: Hindistan cevizli Patates Ekmegi


16. yemek etkinligi icin Elmali patates dilimlerinin ardindan, hindistan cevizli patates ekmegi var. Bu elde yapilan, sekerli, ekmek-kek arasi bir ekmek, ve icinde yag yok! Bir turevi burada firinlarda satiliyor, uzerine sekerli krema surulerek. Bence kremasiz daha guzel.

Yemek kitabinda ekmegin uzeri daha ucuk sari gozukuyor. Malesef Ebru’ya daldigim icin, ekmek gereken sureden daha fazla firinda kaldi, dolayisiyla rengi daha koyu oldu. Ama lezzeti gayet yerindeydi. Evde kus uzumu olmadindan, 2/3 kuru uzum, 1/3 bardak kuru visne kullandim. Visnelerin eksiligi cok hos bir tat verdi. Diger kuru meyveler ile de denenebilir, ufak ufak dogranmis kuru kayisi, hurma vs.

1 ½ bardak un + 1 paket kabartma tozu (or 1 ½ cup self-raising flour)
½ bardak hindistan cevizi
½ bardak ince tozseker
1 bardak kus uzumu
150 gram patates (1/2 bardak pure cikiyor)
½ bardak sut

1. Patatesi haslayin, veya kapali bir mikrodalga kabinda, dilimledikten sonra agzi kapali olarak 5 dakika pisirin. Sonra, catalla ezerek, pure haline getirin. Sogumaya birakin.

2. Firini 180 dereceye ayarlayin. Derin yaklasik 17 cm capinda yuvarlak kek tenceresini yaglayin ve yagli kagitla kaplayin.

3. Unu buyuk bir kap icine eleyin. Icine hindistan cevizi, seker ve uzumu katin. Karistirip, ortasina bir cukur acin. Icine papates ve sutu ekleyin. Bir tahta kasikla malzemeyi karistirin. Yapis yapis bir hamur oluyor.

4. Malzemeyi kek kabina bosaltin. Firinda 45 dakika, veya icine batirdiginiz kurdan temiz bir sekilde cikana kadar pisirin. Keki kabinda 5 dakika beklettikten, sonra izgara teli uzerinde sogutun.

Hiç yorum yok: