14 Kasım 2006

Ye-16: ELMALI PATATES DİLİMLERİ


Bloglararasi 16. yemek etkinliginin konusu patates, evsahibi de Annemin muftak kokusu. Bu etkinlik icin verecegim iki patates yemegi de Family Circle serisinin Popular potato recipes kitabindan. Ilki bir firin yemegi olan elmali patates dilimleri. Digeri de Hindistancevizli patates ekmegi.

Bu patates yemegi oldukca guzel, elma dilimleri patatese hos bir tat veriyor. Fotograftaki yemek olmasi gerektiginden daha az pembelesmis durumda. Bu sefer satin aldigim patates farkli bir cinsti, ve oldukca gec pistigini uc ayri yemek sirasinda farkettim. Dolayisiyla elmalar hafif yanmaya basladigindan, tepsiyi firindan erken cikarmak durumunda kaldim (suc patateslerin, firinin degil). Bir dahaki sefere normal patatesle deneyecegim. O zaman daha kitir olacagini saniyorum, ki boyle de tadi gayet guzeldi.

4 buyuk patates (1 kilo), soyulmus
1 buyuk elma, soyulmus
1 kucuk sogan, rendelenmis
1 cay kasigi toz karabiber
½ tatli kasigi (teaspoon) kuru biberiye (rosemary)
2 dis sarimsak, dovulmus
2 yumurta, hafif cirpilmis
2 yemek kasigi zeytinyagi

1. Firini 210 dereceye ayarlayin. Patates ve elmalari yaklasik 5 cm uzunlugunda kibrit copu seklinde kesin. Buyuk bir kaba gecirin. Icine rendelemis sogan, karabiber, biberiye (yoksa kuru nane kullanin), sarimsak, ve yumurtalari ekleyip, karistirin.

2. Firin kabina yagi koyun, ve 5 dakika firinda isitin. Kabi cikarin ve icine yumurtali patates karisimini yayin. Firinda yaklasik yarim saat, veya citir citir ve altin rengine donusene kadar tutun. Firindan alip, ucgen dilimlere kesin.

Hiç yorum yok: