27 Ekim 2006

Sarımsaklı Kuşkonmaz Yemeği


Bu tarifi mikrodalga firini ile gelen kitapciktan bulmustum, ve kuskonmaz icin denedigim en lezzetli tariflerden.

Kuskonmazi satin alirken, ince olanlari secin, sert olmasinlar. Hazirlamak icin once yikayin. Sonra kuskonmazi kok kismina dogru tutun, ve kirma hareketi yapin. Kuskonmaz en sert oldugu yerden kirilacaktir, sert kismini cope atacaksiniz. Kalanlari ucer santim dograyin.

10-12 adet kuskonmaz
1 kasik tereyagi (veya zeytinyagi)
1 adet sarimsak, dovulmus
1 kasik ezilmis beyaz peynir (aslinda parmesan peyniri)

Mikrodalga firin ayari yuksek olacak.

Dogranmis kuskonmazi iki kasik su ile kapali mikrodalga kabinda 3 dakika pisirin. Suyunu suzun, bir tabaga gecirin.

Mikrodalga kabina tereyagi ve sarimsagi koyun, 1 dakika kabin agzi acik olarak mikrodalga firina koyun ve calistirin.

Sonra pismis kuskonmazi ekleyip, firini 1 dakika daha calistirin. En son olarak peyniri ekleyip, karistirin. Pilav, ve tavuk ile servis edin.

Hiç yorum yok: