Portakal ve Hindistancevizli Kek
Bu keki Pazar gunu Botanik bahcesinde arkadaslarimizla piknige gidecegimiz icin yaptim. Oldukca kolay bir kek. Tadi da, piserken eve yayilan portakal kokusu da guzel. Tarif Stephanie Alexander’in Recipes my mother gave me adli kitabindan. Alexander, Avusturalya’nin en unlu ahcilarindan. Diger bir kitabi the Cook’s Companion fotografsiz ve bin kusur tarif iceren sunumuna ragmen 300 binin uzerinde satti. Ve iki sene once, ikinci basimi yayinlandiginda ben de dahil bircok kisi birinci baskiyi ellerinden cikarip, yeni baskiyi satin aldi - dolayisiyla kitap bir o kadar daha satti.
***************************
125 gr tuzsuz tereyagi (60 gramini siviyag kullaninca daha hafif oluyor)
1 bardak seker
2 yumurta
1 portakalin kabugu, ince ince soyulacak
½ bardak hindistan cevizi
½ bardak portakal suyu
Bir tutam tuz
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
(Veya, varsa yerine: 2 cups of self-raising flour)
ONEMLI
1 bardak = 250 ml su (Avusturalya mutfak olcusune gore – buna gore bardak ayarlarsaniz, olculer tutar)
1. Firini 180 dereceye ayarlayin.
2. Tereyagini hafif eritin. Tereyagi ve sekeri mikserle krema goruntusune gelene kadar cirpin.
3. Icine yumurtalari kirin, ve cirpmaya devam edin.
4. Portakal kabugu, hindistan cevizi, ve en son portakal suyu ve unu katarak karistirin.
5. Eger yumurtalar ufaksa, ve karisim sert gozukuyorsa, bir kasik sut ekleyin.
6. Firinda yaklasik 40-45 dakika pisirin.
7. Isterseniz, servis icin uzerine pudra sekeri ve portakal kabugu serpebilirsiniz.
2 yorum:
Sevgili kızım,
Tariflerin ve satfan çok güzel. Boynuz kulağı geçecek sanırım:)))
Ben de zahteri çok severdim çocukluğumda bize annem yapar kahvaltıya getirirdi.
Bana anneanneni hatırlattın.
Ellerine sağlık canım kızım
sevgilerle
Yorum Gönder