05 Temmuz 2008

Kepekli, Balli Krepcikler

Bu cok kolay tarifi bizimkiler icin yaziyorum (Anne mutlaka dene diyerek, cok kolay ve Cem, Ilos ve Eda cok sevecektir). Cumartesi ogle yemegine yaptim, kizlar afiyetle yediler, tamamen kepekli olmasina ragmen.

Buyuk bir bardak kepekli un
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 bardak esmer seker
1 yumurta
2/3 bardak sut
1 kasik bal

Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Icine sekeri katip, karistirin.

Un karisiminin ortasinda cukur olusturun. Yumurtayi kirin. Hafifce karistirin. Daha sonra sutun hemen hepsini azar azar bosaltin (bir kismini ayirin, unun cesitine gore sut miktari degisebildiginden).

Mikserle cirpin, yumusak kivama ulasana dek (miksersiz de olurmus, sadece kasikla karistirarak). Karisim akitacak kivamda olacak, eger katiysa kalan sutu ekleyin.

Karisimi 15-20 dakika kadar oda sicakliginda bekletin.

Tavaya biraz sivi yag ekleyin. Yemek kasigiyla karisimdan alip, tavaya akitin. Krepciklerin ustu kabarana dek pisirip, diger tarafini cevirin. Iki taraf da pisince servis tabagina alin. Bal, peynir, zeytin vs. afiyetle yiyin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

teşekkür ederim yazınıziçin