23 Haziran 2007

Çamfıstıklı Brüksel Lahanası


Bruksel lahanasini sevmeyen sevenden fazla sanirim. Bu tarif sevenler icin.
Çamfistigi bu sebzeye gayet guzel yakisiyor. Ot olarak taze adacayi yapragi kullandim. Ama taze nane, feslegen, dereotu - her cesit otla denenebilir.
15-20 adet Bruksel lahanası
1 yemek kasıgı tereyagı
yarım cay bardagı çamfıstıgı
1 kac adet taze adacayı yapragı
Bruksel lahanalarının dis kabuklari soyulur, lahanalar teker teker iyice yikanir. Kok kismi kesilir. Lahanalar buyukse ikiye dogranir.
Br lahanalari ya suda haslanir. Ya da mikrodalga kabinda, iki kasik su ile kabin agzi kapali olarak 6 dakika pisirilir (firinin gucu dusukse - 750 Kwatt civarinda mesela, 8 dakika). Lahanalarin suyu suzulur.
Bir tavada yag eritilir. Ufak dogranmis adacayi yapraklari, ve camfistigi eklenir. Fistiklarin rengi donene kadar dusuk ateste karistirilarak pisirilir.
Lahanalara fistik karisimi eklenir, karistirilir. Sicak sicak servis edilir.

Hiç yorum yok: