20 Mayıs 2007

Kahveli, Cevizli Biskuvi: Ye #22



Bloguma bir surelik ara vermis olsam da, biskuvi yapmayi cok sevdigimden kurabiye etkinligini kacirmak istemedim. Arasira yaptigim bu biskuvilerin tarifi, eski bir Avusturalya biskuvi kitabindan (AWW the big book of beautiful biscuits). Kahve, ceviz ve cikolata tatlari birbirine cok yakisiyor. Sekeri cok hafif, agiza daha cok kahve tadi geliyor. Tarifteki pudra sekeri kismini atladim bu sefer.

125 gr tuzsuz tereyagi
1/2 bardak esmer seker, bastirilarak olculmus
1 yumurta
2 yemek kasigi hazir kahve tozu
1 yemek kasigi kaynar su
1.75 bardak un
1 tatli kasigi kabartma tozu
60 gr ceviz

75 gr bitter cikolata
2 yemek kasigi pudra sekeri
1 tatli kasigi neskafe, ayrica

1. Firini 180 dereceye ayarlayin. Oda sicakliginda yumusamis tereyagi, seker ve yumurtayi krema haline gelene kadar karistirin. Kahveyi suda eritin, krema karisimina ekleyin.

2. Unu iki parti olmak uzere ekleyin ve karistirin.

3. Hafif unlanmis tezgahta, hamuru yumusak hale gelene dek hafifce yogurun. Oklava ile yarim cm. kalinliginda acin. Kenari tirtikli 5 cm.lik biskuvi kalibi ile biskuvileri kesin (iki tepsi, yaklasik 35 adet cikiyor).

4. Biskuvileri yagli kagit kaplanmis tepsiye 2.5 cm aralik birakarak dizin. Her biskuvi ortasina bir ceviz bastirin. Firinda 10-12 dakika pisirin (biskuviye bastirin, sertlesmis olacak). Tepsiden alip, izgara tel uzerinde sogutun.

5. Cikolatayi eritin. Ayri bir kapta kahve ve pudra sekerini ezerek karistirin. Biskuviler soguduktan sonra, bir yarisina pudra sekeri serpin. Diger yarisini cikolataya batirin. Izgara tel uzerinde cikolata donana kadar bekletin.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Iyiki bu etkinlikler varda birbirimizden haberdar oluyoruz.Sayfani biraz gezdim.Cok güzel ve degisik tariflere rastladim.Rote Grütze bizim cok sik yedigimiz(hafif oldugundan)bir tatlidir.Eh artik bundan sonra Avustralya'yada misafirlige gidecegim.
Berlin'den simsicak sevgilerimi yolluyorum.blogcu.com/birdilimbirtutam

Nalan Kaplan dedi ki...

Merhaba eline sağlık kurabiyeler çok hoş görünüyor.Önce yorumu yazıp siteni gezeceğim etkinlik sayesinde yeni pek çok arkadaş tanımak çok güzel bende beklerim,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba... Etkinlikten blogunuzu tanıdım bir ziyaret edeyim dedim. Ahhh melbourne benim lise hayalimmm

sevdamavisi dedi ki...

selam,
çok güzel kurabiyeler ellerine sağlık. çayın yanına yakışanlardan. sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba kurabiyelerini koklayarak taa avustralyalara geldim..ama çok güzel bir blogla tanıştım..yeni dostluklara başlangıç olması dileğiyle.selamlar..

isil dedi ki...

Merhaba :)

Size zahmet vermez isem acili-eksili corbanin tarifini mail olarak almak beni cok mutlu edecek. Ingilizce olmasi bir sorun yaratmaz. Ince dusunceniz icin cok tesekkur ederim. Doktora konusunda da cok tesekkurler :)

Sevgiler

Mail adresim:

isil.isik@gmail.com