30 Kasım 2006

HAVUÇLU PATATES YEMEĞİ


Annemin patates yemegini cok severim. Bu onun tarifi degilse de, patates yemegi oldugu icin Leman Cilizoglu'nun Turk Mutfagindan Secme Yemekler adli kitabindan vakti zamaninda denemis oldugum bir tarif (tarif kitapta kiymali yemekler kismina konulmus yanlislikla, ama icinde kiyma yok). O gun bugundur ara sira yapiyorum ki patates, havuc ve biber karisimi gayet lezzetli. Icine konulan sirke hem hafif eksi bir tat veriyor, hem de patateslerin dagilmasini onluyor. Tarifteki miktarlari degistirebilirsiniz. Asil tarifteki margarin yerine zeytinyagi kullaninca daha lezzetli yapiyor.

4 yemek kasigi zeytinyagi
2 adet sogan (kirmizi sogan tercihen)
3 veya 4 havuc (2 de olur)
3 veya 4 domates
3 veya 4 yesil sivri biber
5 veya 6 patates
1 tatli kasigi sirke
tuz, maydanoz

1. Sogan, biber ve havuclari dograyin. Zeytinyaginda hepsini hafifce kavurun.

2. Findik buyuklugunde dogranmis, veya rendelenmis domatesleri ekleyin, karistirin.

3. Kupler halinde dogranmis patates, tuz, sirkeyi ekleyip, sebzelerin ust hizasina kadar su ilave edin. Orta hararetli ateste patates ve havuclar yumusayincaya kadar pisirin. Pisme suresi yaklasik bir saat.

4. Atesten alip, tabaklara bosaltin. Maydanoz serpip, servis edin.

Hiç yorum yok: