11 Ekim 2006

Zeytinyagli Biberli Kabak Yemegi


Dun buzdolabinda sebze olarak domatesin yani sira bir tane kabak (Avs. kabagi esittir uc adet Turk kabagi) ve bir tane tatli kirmizi biber (yine esittir uc Turk biberi) kalmis oldugunu gorunce, aklima annemin zeytinyagli kirmizi biber yemegi geldi. Kabagi kullanmam gerektigine karar verince de asagidaki yemek cikti ortaya. Zeynep dokunmadi, ama 10 aylik Ebru afiyetle yedi yemegin ezilmis halini. Kirmizi biber ve zeytinyagi birlesimi nefis.

5-6 yemekkasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak
Uc adet kirmizi biber
1 domates
1 tatli kasigi domates salcasi
Uc adet kucuk kabak
Bir tutam tuz
Bir tutam seker

Zeytinyaginda sarimsagi hafifce oldurun. Icine dogranmis biberleri atin, biberleri hafifce kizartin. Sonra rendelenmis domatesi ve salcayi ekleyin, karistirin. Kabaklari ekleyin. Tuz ve seker atin. Iki bardak kadar su ekleyin. Kabaklar yumusayana kadar pisirin. Afiyetle yeyin.

Not. Kabak en gec pisen sebzelerden oldugu icin, pisirmeden once dograyip, iki kasik su ile kapali bir mikrodalga kabinda 5 dakika pisirirseniz, daha sonra yemege ekleyince, yemek cabucak pisiyor. Oyle olunca, yukaridaki tarife iki bardak yerine bir bardak su yetecektir.

Hiç yorum yok: