23 Ekim 2006

Fındıklı Müsli


Dün yazmış olduğum rezene tarifinden sonra merak ettim acaba diğer yemek bloglarında rezene tarifi verilmiş mi diye, ve aranırken kedili mutfaklar bloguna rastladım. Dolayısıyla da 'bizim fındık çocukları' projesi ve nedeninden haberim oldu. Tariflerin toplandığı sayfa bile varmış. Tatlı tarifinin çok olduğu notunu görünce, mutfak dolabındaki muesli kavanozu aklıma geldi. Kavanozu açtım, tarifi de ortaya çıkardım.

Müsli, aslen İsviçre'ye ait ve oralılar kahvaltı veya akşamüstlerinde yerler. Avusturalya'da kahvaltıda yeniyor olsa da benim için öğle yemeği yerini tutuyor. Çocukları alıştırması biraz zor da olsa denemeye değer, çünkü oldukça sağlıklı...

100 gr fındık, kabuksuz
50 gr ceviz, kabuksuz
50 gr badem (veya Antep fıstığı), kabuksuz
200 gr yulaf, yassilastirilmis
75 gr ayçiçek çekirdeği, kabuksuz
1 yemek kaşığı esmer şeker

arzu edilirse, bir bardak kuru üzüm ve/veya kuru kayısı

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

Fındık fıstıkları (ayçiçek çekirdekleri hariç) mutfak robotuna atın ve çalıştırın. İrili ufaklı olunca durdurun (un ufak olmasınlar).

Yulaf, ve tüm fındık fıstık ve ayçiçek çekirdeklerini bir tepsiye yayın. 10 dakika sonra tepsiyi çıkarıp karıştırın ki hepsi eşit fırınlansın, tekrar fırına sürün. Fırında bir 7-8 dakika daha tutup, kavrulup da renkleri dönmek üzereyken fırından çıkarın (dikkat edin çabuk yanıyorlar).

Tepside soğutun. Tamamen soğuduktan sonra şekeri serpip karıştırın ve kapalı kavanozda saklayın. Kahvaltı için süt veya yoğurtla servis edin.

Kavanozlamadan önce içine kuru üzüm veya ufak ufak doğranmış kuru kayısı da karıştırabilirsiniz.

Not: Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Demek rezene yoluyla kavuştuk!!! Teşekkürler Ceviz müsli tarifini bize ulaştırdığın için.