27 Eylül 2006

Annemin Acılı Peynir Kurabiyesi


Bu tarifi ikinci yapışım. Annemden almış olduğum tarifin biraz değişmiş hali bu (yağı daha az). Acısını ayarlamak mümkün. Gerçi bu haliyle bile Zeynep iki adet yedi. Yaklaşık otuz adet kurabiye çıkıyor.
*********************

100 gr. tereyağı veya margarin
80 gr. sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
1 su bardağı rendelenmiş peynir (kaşar ve beyaz karışık)
1 tatlı kaşığı biber salçası
toz biber (bu sefer birer çaykaşığı acı, tatlı ve pul koydum)
3 su bardağı un (bir bardağını kepekli kullandım)
15 gr kabartma tozu
Çörekotu

Fırın 180 dereceye ayarlanır.
Yağ hafif eritilir. Yumurta sarısı ve aklarıyla karıştırılır.
Un dışındaki malzemeler eklenir ve karıştırılır. Un elenir.
Yoğrulur. Yumuşakça bir hamur yapılır.
Merdaneyle bir parmak kalınlığında açılır.
Kalıpla kesilir. Kurabiyeler tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Çörekotu serpilir.
Fırına sürülür. Yaklaşık yirmi dakika sonra çıkarılır.
Tepside soğutulur.

Not. Çörekotu = nigella seeds, black sesame seeds

Hiç yorum yok: