25 Mart 2007

GÜL LİKÖRÜ


Tekel tekelken cikardigi likorlerden bir tanesi gul likoruydu. Likore bayilirim. Turkiye'den her gelisimde de iki sise alir getiririm. Gul likorune ozellikle bayilirim. Gelgelelim Tekel kapandi, yerini Mey aldi. Mey Hare likorlerini cikardi. Hare serisini cikarirken, siselerin sekli degisti, goruntu cilalandi (fiyatlar da oranli olarak artti). Mey daha sonra Amerika'lilara satildi. Neyse tum bunlar olurken olan gul likorune oldu. Gul likoru iptal edildi. O donemde en yakin arkadaslarimdan biri Mey'de calistigindan bu konudaki dusuncelerime ortak oldu. Sonra bu arkadasim Subat ayinda beni ziyarete geldiginde, bana bir sise hem de eski Tekel siselerinde gul likoru getirdi. Gul likoru halen bir depoda bulunmaktaymis, karsisina cikinca, hemen bir sise doldurup vermisler ona - o da bana getirmis. Elimdeki Tekel'den kalma gul likorlerinin son siselerinden biri. Yakinda tarihe karisacak bu siseyi bloguma koyup, arkadasima da cok tesekkur ediyorum.

4 yorum:

tata dedi ki...

Bende de var bu Tekel likörlerinden. Son demlerini yasiyorlar. Muz ve gül likörleri acilinca etrafi öyle bir koku sarar ki icmek istemeyene bile icirtir.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Neyse ki Hare muz likorunu hala cikariyor. Olan gule oldu. ceviz

Damak Tadı dedi ki...

Senin ve ailenin Kandilini kutlayıp,güzel bir hafta sonu diliyorum canım..

Sevgiyle kalın daima..

Burcu dedi ki...

Ceviz, ben de nane likorunu bayilirim Tekel'in ve senin gibi Turkiye'den her gelisimde bir sise atarim valize. Turk kahvesinin yaninda soyle soguk soguk nane likoru mmm. Bazen de kahveyle karistirip kekleri islarim nane likoruyle.